Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче предложи нови десет точки и

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче предложи нови десет точки и
Коментари Харесай

Скандал беляза началото на работния ден на депутатите frognews.bg

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче предложи нови 10 точки и да отпадне контролът.

 

Така през днешния ден депутатите ще вземат решение ще даваме ли от БТР-ите на жандармерията на Украйна, да се реалокира ли Конституционният съд в една от постройките на Българската банка за развиване и кои депутати ще влязат в парламентарните делегации в интернационалните организации.

 

Днес ще одобряват и останалите промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Отказаха се обаче от днешния парламентарен надзор, който ще бъде изместен за другата седмица.

 

Промяната на програмата провокира неодобрение от парламентарните групи на " Възраждане ", БСП и " ИТН ".

 

" Виждам ентусиазмът на народните представители да работят най-малко до неделя следобяд, като стартираме от в този момент ", сподели Петър Петров от " Възраждане " и направи назад предложение.

 

" На председателски съвет ви споделих, че е безусловно безсмислено да се разисква програмата, която се предлага и вие през днешния ден го потвърждавате доста бързо, дори не изчакахте 48 часа. Предложихте 10 точки, от програмата са останали още 4, значи, сътрудници, имаме общо 14 точки да гледаме. Миналата седмица сменихте програмата на 70%, през днешния ден сте към този момент на 90 или 85%.

 

Смятате ли, че това е естественият парламентаризъм? ", попита Свиленски и се усъмни, че депутатите знаят какви са новите точки, които бяха вкарани в програмата.

 

" Меко казано е неприемливо сходно нещо. Аз не мога да схвана това да не е някакъв сбирщайн тук, някакъв селски събор, на който всеки би трябвало да си демонстрира номерата. Борисов споделил и Народното събрание би трябвало да гласоподава 19 точки или 199 точки ", включи се и аленият Иван Ченчев.

 

 

Депутатът от ДПС Хамид Хамид прикани да се подложат на гласоподаване десетте точки, защото били дребни законопроекти с по едно-две фрази. Досега с три процедурни оферти изядохме два законопроекта, тъй че, дайте да гласуваме, настоя Хамид.

 

Депутатът от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов съобщи, че Бойко Борисов пази Асен Василев от неуместните въпроси на депутатите и по тази причина се предложило да отпадне парламентарният надзор. Няма по какъв начин да мине един подобен дневен ред, ставате за смях пред обществото, уточни Балабанов.

 

В последна сметка след къс спор, дневният ред с нови 10 точки, разгласен от ръководителя на Народното събрание, бе приет със 148 гласа " За " и 65 " гласа " срещу.

При по този начин гласувания дневен ред народните представители - най-вече от БСП и Има Такъв Народ, започнаха с процедурните хватки да бавят започването всъщност на пленарното съвещание.

 

Левите предложиха две от точките да бъдат изместени по-напред в дневния ред на законодателния орган, а Тошко Йорданов от Има Такъв Народ настоя народните представители да си удължат работното време до приемането на безусловно всички законопроекти.

 

Всички те бяха признати. След това пък се направиха и спомагателни процедурни оферти за прегласувания, с което се демонстрираха ясни индикации, че дейността и работата на Народното събрание не може да тръгне.

 

Тошко Йорданов поиска да се изслушва и вътрешният министър Калин Стоянов като точка трета в дневния ред на Народното събрание. Това предложение на ръководителя на парламентарната група на Има Такъв Народ също мина през гласоподаване и прегласуване.

 

Лидерът на " ИТН "  Слави Трифонов да пристигна в Народното събрание изиска ръководителят на ДПС Мустафа Карадайъ. Настояването му пристигна откакто близо час към този момент депутатите се караха за дневния си ред.

 

" Да гласуваме процедура по допуск за господин Слави Трифонов. Колеги, видяхме, той изпраща едни SMS-и. Вместо да изпраща SMS-и до чираците си, по-добре самичък да пристигна тук и самичък да аргументира своите тези ", сподели Карадайъ от парламентарната естрада.

 

" Благодаря за предлагането и по-скоро за това, че сме чираци на господин Трифонов. Нали знаете, че чираците са при занаятчия. Благодаря за признанието, че господин Трифонов е занаятчия, само че бих допълнил вашето предложение - да бъде даден достъп на Прокопиев, който по този начин или другояче си е конфигурирал цяла парламентарна група, в това число и господин Доган да се разноски от Росенец, по този начин и по този начин ще му взимате пристанището. И също по този начин, в случай че може, да се задължи Бойко Борисов да участва през днешния ден, в случай че би трябвало с защита в залата, тъй като пристигна, направи едно кило оферти и вазира. Разбирам, че несъмнено е отишъл да каже на жандармерията, че довечера ще се прибере малко по-късно, момчетата да пият по едно кафе, само че въпреки всичко дано всички да дойдат тук, да им осигурим достъп до залата ", отговори му ръководителят на групата на ИТН Тошко Йорданов.

 

Очаквайте детайлности!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР